Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Άμπελος, ψηφιδωτό και πλεκτά κοσμήματα!


Επιτέλους τελείωσα την Άμπελο. Είναι από τα δύσκολα έργα της Αγιογραφίας και χρειάζεται πολύ καιρό. Το αποτέλεσμα  αντάμειψε την προσπάθειά μου, και άξιζε τον κόπο! 


Στα Ευαγγέλια, ο Χριστός παρομοιάζει τον εαυτό Του με την Άμπελο (την κληματαριά) και τους Αποστόλους με τον καρπό του αμπελιού. Με τη διάδοση της πίστης, ο καρπός πληθαίνει και το δέντρο του Χριστιανισμού φουντώνει και ακμάζει. Η Άμπελος συμβολίζει ό,τι καλύτερο για τη ζωή μας: την ευημερία, την πατρική προστασία του Ιησού προς τους μαθητές του, την ανάπτυξη, την πρόοδο, την καλοτυχία και την επιτυχημένη εκπλήρωση των στόχων. Μπορείτε να δείτε κάποιες ακόμα βυζαντινές αγιογραφίες που έχω φτιάξει παλαιότερα κάνοντας κλικ εδώ!



Έχω κατασκευάσει κι εγώ κλασικό ψηφιδωτό, με τσιμεντοκονίαμα κ.λ.π., ανακάλυψα μια παλιά φωτογραφία του που είχα ξεχασμένη και είπα να σας το δείξω. Δεν έγινε τέλειο γιατί είναι το πρώτο μου πείραμα, το δεύτερο ίσως γίνει  καλύτερο...


Στη συνέχεια πλεκτά κολιέ τύπου κασκόλ, σε νέα χρώματα!



Η Μόδα των πλεκτών αξεσουάρ, συνεχίζει ακάθεκτη, να κατακτά τις καρδιές μας!! Πλεκτά κολιέ, τύπου κασκόλ, σε νέα χρώματα!! Μετά από ερωτήσεις που μου κάνατε και δικές σας προτάσεις, αποφάσισα να εμπλουτίσω τη συλλογή με νέα χρώματα και σχέδια. Χρώματα του πάγου, ψυχρά, με μια πινελιά χαράς (κίτρινο). Φοριούνται  και δύο μαζί, καθώς και τυλιγμένα δύο φορές στο λαιμό, όπως στη φωτογραφία. Δεν είναι πολύ όμορφα;;



Μπορείτε να δείτε μερικά ακόμα παρόμοια πλεκτά κολιέ/ αξεσουάρ για τον λαιμό που έφτιαξα παλαιότερα σε διαφορετικά σχέδια κάνοντας κλικ εδώ. Και βραχιολάκια σε νέα χρώματα, πλεκτά με αλυσίδα!!! Η νέα μόδα με τα πλεκτά αξεσουάρ, γίνεται μανία!!



Τα πλεκτά βραχιολάκια με αλυσίδα τα έφτιαξα παλαιότερα και σε άλλα χρώματα και μπορείτε να τα δείτε όσοι δεν τα προλάβατε κάνοντας κλικ εδώ. Ένα ακόμα κρεμαστό για το λαιμό που έφτιαξα με πλεγμένες χάντρες σαν χρωματιστά ζουμπούλια.. 



Είχα την μεγάλη τιμή να φιλοξενεί στις σελίδες του την συνέντευξη μου το staxtopouta.gr, το πιο hot και αγαπημένο μου γυναικείο blog για ομορφιά, μόδα, news, ψυχολογία και όχι μόνο!! :D Δείτε την κάνοντας κλικ εδώ!


Επίσης θα ήθελα να καλωσορίσουμε στην μπλογκογειτονιά μας μια καινούρια  μπλογκο-φίλη την Ελευθερία, εμψυχώτρια σε παιδικά πάρτι, και το blog της Παιδικό ξεφάντωμα (paidikoksefantoma.blogspot.gr), ρίξτε μια ματιά φίλες και φίλοι μου!


Να μην ξεχάσω να σας ενημερώσω επίσης ότι μόλις έφτιαξα το ολοκαίνουριο μαγαζάκι μου στο etsy!! Και για να το γιορτάσω έχω γιορτινές εκπτώσεις 10% για όλους εσάς φίλες και φίλοι μου που θα ψωνίσετε από το μαγαζάκι μου με χρήση του κωδικού: SUPPORTHANDMADE μέχρι και 31/Δεκεμβρίου, ευκαιρία για δωράκια σε εορτάζοντες και αγαπημένα σας πρόσωπα! Τσεκάρετε το μαγαζάκι μου και τις επόμενες μέρες καθώς σκοπεύω να ανεβάσω πολλές ακόμα νέες δημιουργίες!


Τέλος θέλω να κλείσω με μερικές φωτογραφίες της αγαπημένης μου Θεσσαλονίκης που είχα προλάβει να τραβήξω όταν ο καιρός ήταν ακόμη λίγο πιο ζεστός...


Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας μας...



Σύγχρονη τέχνη με γλυπτό από ποδήλατα αλλά και ζωγραφική με παλάμες στο κέντρο της πόλης!



οι πεζόδρομοι της πόλης μας είναι ό,τι πρέπει για καφεδάκι!


η Μητρόπολη μας ηλιόλουστη!



και ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης!


Καλό σας βράδυ και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι μου!!

23 σχόλια:

Elenfly είπε...

Όλα υπέροχα αλλά η αγιογραφία σου με συγκλόνισε πολύ ζωντανά χρώματα!

Marie-Anne είπε...

Είναι όλα όμορφα, όπως και οι φωτογραφίες σου, καλορίζικο και το etsyshop σου αλλά, συμφωνώ με την την Ελένη, η άμπελος είναι συγκλονιστικά πανέμορφη και τα επισκιάζει όλα!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

Unknown είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗ ΜΟΥ. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

Σοφία είπε...

Πως τα καταφέρνεις όλα αυτά,
Φανούλα συγχαρητήρια για μια
ακόμη φορά !

Χρυσούλα είπε...

Πολυτάλαντη Φανή μου....ασχολείσαι με τόσο διαφορετικά πράγματα...και σ`όλα είσαι εξαιρετική!...Η αγιογραφία σου είναι καταπληκτική!...πολύ δουλειά η Άμπελος....ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες...είναι καλό να ξέρουμε να διαβάζουμε τις εικόνες...
Μαγαζάκι στο etsy!...Μπράβο Φανή! Καλορίζικο!...εύχομαι να πάει καλά! Θα το επισκεφτώ αμέσως τώρα...
Καλή σου μέρα!

Handmade by Mika είπε...

Πολυσυλλεκτική η ανάρτηση σου Φανή μου, απο ολα είχε!
Μπράβο σου, πάντα καλά να δημιουργείς!
Πάντως η αγιογραφία είναι συγκλονιστική!
Φιλιά

Ελένη Φλογερά είπε...

Φανή καλημέρα
Είναι φανερό ότι με οτιδήποτε και αν καταπιαστείς το κάνεις τέλειο. Η αγιογραφία σου συγκλονιστική,αλλά και τα κοσμήματα πολύ όμορφα.
Καλή επιτυχία στο μαγαζάκι σου και καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Φανή μου!!Είναι πανέμορφες οι δημιουργίες σου!!! Τι υπέροχη ζωγραφιά!!!!Μπράβο σου!!
Και το ψηφιδωτό σου πολύ μου άρεσε!!!
Να σαι καλά!!!
Φιλάκια πολλά!!!

giota είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ Η ΑΜΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ Τ ΑΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΕΣ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!!....ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Φανή τι καταπληκτική δουλειά ,άψογη,τέλεια!!!! Φαντάζομαι από κοντά θα μας μαγνητίζει!!! ¨ομορφα επίσης και τα πλεκτά σου κοσμήματα!!!Εισαι πολυτάλαντη !!!!Καλό σου βράδυ!!

Rena Christodoulou είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ!!!!!!1
Η ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!!
ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ , ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!!!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!1
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

Unknown είπε...

ωωωω...τι όμορφη αγιογραφία!!!!!Το δέντρο θέλει να σου μιλήσει!!!Τα συγχαρητήριά μου Φανή,έμεινα πάλι άφωνη-)))
και τα κοσμήματα αριστούργημα όλα!!!!
πολλά φιλιά και καλή συνέχεια

χρυσάνθη είπε...

Καταπληκτική εικόνα η άμπελος και πράγματι δύσκολη!!!Την απέδωσες όμως εξαιρετικά!!Από τις ωραιότερες αγιογραφίες που έχω δεί!!!Καλορίζικο στο μαγαζάκι σου Φανούλα μου!!Καλές δουλειές γλυκιά μου!!Φιλάκια

Άγγελος είπε...

Καλησπέρα . Δεν είμαι σε θέση να κρίνω την Άμπελο αλλά το μόνο που έχω να πω είναι ότι απλά μου αρέσει. Επίσης η πρώτη σου απόπειρα με το ψηφιδωτό δεν δείχνει ότι είναι η πρώτη σου προσπάθεια γιατί απλά δεν φαίνονται περισσότερες ή λιγότερες ατέλειες από άλλα εμπειροτέρων τεχνιτών τουλάχιστον από τα λίγα που γνωρίζω μέχρι τώρα. Καλή συνέχεια στην νέα σου προσπάθεια.

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Φανούλα μου αγαπημένη, καλησπέρα!!
Όπως πάντα, οι αναρτήσεις σου απολαυστικές!!!
Υποκλίνομαι Φανή μου!!!! Η άμπελός σου είναι.... είναι... δεν ξέρω πώς να εκφραστώ. Απλά είναι αριστούργημα!!! Μπράβο Φανή μου, είμαι περήφανη για σένα φίλη μου!!!
Και η προσπάθειά σου στο ψηφιδωτό εμένα μου άρεσε. Συνέχισε, είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα μας καταπλήξεις.
Πολλά φιλιά Φανή μου!!!

Φιλία είπε...

Γλυκιά Φανούλα, η σημερινή σου ανάρτηση είναι φανταστική! Η άμπελος με συγκλόνισε! Συγχαρητήρια γι' αυτό το υπέροχο έργο!
Συγχαρητήρια και για το μαγαζάκι σου... Καλορίζικο Φανή μου και καλές δουλειές!!! Είμαι σίγουρη πως θα πάει καλά με τόσο όμορφα κοσμήματα σαν αυτά που μας δείχνεις!!!!
Σε φιλώ

Magia da Inês είπε...

✿ °•.¸
Amei os colares.
Salônica é um linda mesmo!...
Beijinhos do Brasil¸.•°✿

Redecórate con Lola Godoy είπε...

Wowwww your blog is marvelous and your work is very beautiful, congratulations. Kisses from Spain.

http://redecoratelg.blogspot.com.es/

Parents Land Gr είπε...

Η εικονα σου ειναι καταπληκτικη!!!!! Οσα θαυμαστικα να βαλω λιγα θα ειναι.

Fotini Crafthappy είπε...

Μα πώς τα προλαβαίνεις όλα αυτά βρε παιδί μου ;;;; Δεν κοιμάσαι καθόλου δηλαδή ;;;;
Πολύ ωραίες δουλειές σε όλα ...

Katerina V *Pause blog* είπε...

Είσαι μέσα σε όλα!!Συγχαρητήρια!!
Να έχεις ένα υπέροχο σαββατοκύριακο με δραστηριότητες που σε γεμίζουν! Πολλά φιλιά

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Μια ακόμα γεμάτη ανάρτηση.......μου αρέσει ότι κι αν κάνεις γιατί το κάνεις με μεράκι.......τα κοσμήματα μοναδικά.

MYSTELIOS είπε...

Καταπληκτικό το αποτέλεσμα της αγιογραφίας σου με την Άμπελο του Κυρίου, ένα πολύ δύσκολο έργο με μεγάλη συμβολική αξία . Πολύ όμορφο είναι και το ψηφιδωτό όπως άλλωστε και όλες οι άλλες δημιουργίες σου !!!
Καλή συνέχεια και καλές δουλειές στο ωραίο μαχαζάκι σου !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...