Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ένα απίστευτα δημιουργικό καλοκαίρι! Δημιουργίες με φτερά και υφάσματα!


Καμαρωτός παπαγάλος με αληθινά φτερά! 
Κολάζ που φτιάξαμε με τα αστέρια μου!



Η τάξη έσφιζε από δημιουργικότητα αυτό το καλοκαίρι! Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας για όλο το χειμώνα και μάθαμε πολύ χρήσιμα πράγματα όπως κολάζ με διάφορα υλικά όπως υφάσματα, πούπουλα και άλλα υλικά σε συνδυασμό με ζωγραφική!



Δεν μπορείτε να φανταστείτε το ενδιαφέρον των παιδιών για όλα αυτά τα υλικά και με τι χαρά και αγάπη δημιουργούσαν!



Αυτό είναι ένα ομαδικό έργο που φτιάξαμε μαζί με τους μαθητές μου, και παρακάτω βλέπετε τα ατομικά τους εργάκια! 




Πανδαισία χρωμάτων! Δεν είναι απίστευτα όμορφα; Έδωσαν όλο τους τον εαυτό!



Μάθημα στυλιστικής μάλλον θυμίζει η επόμενη εργασία μας! Λάτρεψαν το ύφασμα τα αστέρια μου, θα το καταλάβετε από τον τρόπο που κρατάνε τα υφάσματα, τα χαϊδεύουν και τα επειδυκνύουν το ένα στο άλλο!





Κοιτάξτε τις μέλλουσες στυλίστριες! Ώρες συζητούσαν για το που ταιριάζει το κάθε ύφασμα!




Το αποτέλεσμα το βλέπετε εδώ στα δύο ομαδικά μας έργα!



Να και μερικά ατομικά εργάκια εξίσου όμορφα!




Μελλοντικά υπόσχομαι ότι θα σας δείξω έργα μας και με άλλα υλικά που ασχοληθήκαμε! 

Εδώ βλέπετε τελειωμένο το εργάκι του Κωνσταντίνου (που το είχατε δει μισοτελειωμένο στην προηγούμενη ανάρτηση μου), ενός από τα αστέρια μου που συνεχίζουμε τα ιδιαίτερα μαθήματα και το καλοκαίρι! Δεν είναι υπέροχο;


Το χαμόγελο του δείχνει πόσο ευχαριστημένος είναι από την προσπάθεια του!


Και για το τέλος να σας γλυκάνω λιγάκι με ένα εύκολο γλυκό του κουταλιού, με ώριμα σύκα εποχής, λιτό και υγιεινό! 


Φαντάζομαι θα θέλετε την συνταγή αφού είναι τοσο εύκολο! 

1. Κόβουμε το κοτσανάκι μόνο από τα ώριμα σύκα μας και καθαρίζουμε αν έχουν μερικά μαυράκια! Τα πλένουμε και τα τοποθετούμε ολόκληρα στην κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με ζάχαρη (περίπου 1 κιλό). Αν θέλουμε για άρωμα ρίχνουμε μέσα ξύσμα ενός λεμονιού. (Νερό δεν βάζουμε ούτε σταγόνα!)


2. Σε μέτρια φωτιά αρχίζουν να βράζουν και λιώνει όλη η ζάχαρη μέσα στο ζουμάκι που βγάζουν τα σύκα!


3. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τον αφρό καθώς βράζουν. 


4. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά ώσπου να κατεβεί η στάθμη δυο δάχτυλα περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στο σβηστό μάτι μέχρι να σταματήσει ο βρασμός. Έπειτα το τοποθετούμε σε βάζα μέχρι πάνω στο χείλος γεμάτα, αλλά δεν τα κλείνουμε με το καπάκι γιατί ο ατμός θα τα ζαχαρώσει. Τα αφήνουμε με μια χαρτοπετσέτα σκεπασμένα να κρυώσουν καλά και μετά από μία ημέρα κλείνουμε το καπάκι σφιχτά. 

Το γλυκό διατηρείται αν θέλετε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου, αν προλάβει βέβαια και δεν φαγωθεί μέσα σε δυο μέρες γιατί το δικό μας βάζο ήδη τελείωσε σε δυο μέρες από τότε που το έφτιαξα!


Εύκολο και νοστιμότατο το γλυκάκι! Και ελληνικότατο! Στην αρχαία Ελλάδα το έφτιαχναν με μέλι το γλυκό και έτσι ήταν ακόμα πιο υγιεινό και νόστιμο! Τώρα το καλοκαίρι ταιριάζει πολύ πάνω σε παγωτό αλλά και τον χειμώνα είναι μια εύκολη λύση για κέρασμα σε κάθε απρόσμενο επισκέπτη!

Ελπίζω να μην σας κούρασα και πάλι με μία μεγάλη μου ανάρτηση! Καλό σας βράδυ και καλά να περνάτε ό,τι και αν κάνετε! Όνειρα γλυκά σαν το γλυκό μου!

16 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Τι ομορφιές που κάνουν τ'αστεράκια σου!!!! Τί χρώματα,τί σχέδια!!! Μπράβο τους και μπράβο και στην δασκάλα τους, φυσικά!!!!!
Το γλυκό σύκο το φτιάχνω κι εγώ και όπως λές, γρήγορα τελειώνει, χαχα!!!
Φιλάκια πολλά και καλό ξημέρωμα!!!!

syros2js είπε...

Βρε, Φανούλα!
Ειλικρινά, δεν έχω λόγια!
Μας γέμισες εικόνες, χρώματα, αρώματα, γεύσεις!
Τί άλλο να ζητήσει κανείς?
;-)
Φιλάκια, γλυκιά μου!
Καλημέρα!

Ελένη Φλογερά είπε...

Είναι υπέροχα όλα αυτά που φτιάχνεις με τα αστεράκια σου!!!
Ωραίο και το κέρασμα ...δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.
Καλά να περνάς!

Rena Christodoulou είπε...

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΦΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!
ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΣΕΝΑ!!!
ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΥΦΑΣΜΑΤΑ;
ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΣΤΟΦΕΣ!
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ , ΠΕΣ ΜΟΥ!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Φανουλα μου.. τι φανατασία που εχουν τα παιδια !!! αλλά και τι δακαλα έχουν..!! μου αρεσε και αυτα με τα υφασματα τελικα τα παιδια κανουν τα θαύματα αν τους δείξεις... αλλα και το γλυκακι σου ..υπεροχο!!! τόσο ευκολο είναι;; εγώ νομιζα οτι ήταν πολύ δυσκολο γλυκο... να εισαι καλά Φανουλα μου.. φιλακια πολλα

Pepi είπε...

Υπέροχες δημιουργίες από μια υπέροχη ομάδα!! Που να πρωτοπώ "μπράβο" ??!! Αξίζει και για τα αστεράκια σου αλλά και στην υπομονετική και ευρηματική δασκάλα τους! Να'σαι καλά, Φανούλα!! Παίρνω και συκαλάκι γλυκό και πάω να κοιμηθώ με τις τύψεις μου!! χαχαχα!!! Φιλάκια πολλά!!

Fanypap είπε...

Αγαπημένες μου φίλες, νιώθω τύψεις κατ' αρχάς σας ομολογώ γιατί όλο το καλοκαίρι, πολύ στα κλεφτά σας επισκεφτόμουν και δεν προλάβαινα να σας αφήσω τα σχόλιά μου!! Με συγκινείτε αφάνταστα!!! Είμαι όμως πολύ χαρούμενη που μου γράφετε τόσο όμορφα σχόλια, και για μένα και για τα αστεράκια μου που θα ξετρελαθούν από την χαρά τους!!Πως να μη είμαστε δημιουργικοί όταν έχουμε φίλες και φίλους σαν εσάς, και τόσο αγαπημένη μπλογκογειτονιά;;;; Μου γεμίζετε τις μπαταρίες μου πάντα, με την θετική σας ενέργεια και μου δίνετε φτερά για να συνεχίζω!Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!! Σας αγαπώωώώώώώώώ!!!


Marie-Anne γλυκιά μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, είδες πόσο γρήγορα τελειώνει το γλυκό;; νόμιζα μόνο εμείς είμαστε λιχούδηδες, αλλά τελικά είμαστε πολλοί εμείς που δεν μπορούμε να αντισταθούμε σ'αυτά!!! χα χα χα!! φιλάκια.

syros2js σ'ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Ιωάννα!! φιλάκια πολλά και συνεχίστε το όμορφο έργο σας στην όμορφη Σύρο μας!!

Ελένη Φλογερά, γλυκιά μου, σ'ευχαριστώ πολύ!!Να το κάνεις το γλυκάκι και θα με θυμηθείς!! φιλάκια πολλά!

Rena Christodoulou , Ρένα μου γλυκούλα μου, Ρένα της προσφοράς, με συγκίνησες πάλι, σ'ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου για υφάσματα καλή μου!!! Αν δεν τα χρειάζεσαι θα τα πούμε από κοντά, σ'ευχαριστώ πολύ!!!φιλάκια πολλά.

Σμαραγδένια Ρούλα, Ρουλάκι μου γλυκούλι, σ'ευχαριστώ πολύ!!Καλά αν είσασταν από κοντά θα παθαίνατε πλάκα με τα υφάσματα!! Να τα χαϊδεύουν !! Να τα τεντώνουν επιδεικτικά!! Να τα απλώνουν στον αέρα, τρέλα!!! Σαν να είμασταν σε ατελιέ!! χα χα χα!! φιλάκια πολλά γλυκιά μου!!

Fanypap είπε...

Pepi γλυκούλα μου!!σ'ευχαριστώ πολύ!!! Το συκαλάκι να μη το πάρεις μόνο από μένα...να το κάνεις κι όλας για να δεις πόσο ωραίο γίνεται!!!! Ξέρω τύψεις νιώθω κι εγώ, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ δυστυχώς!!! φιλάκια γλυκούλα μου, να περνάς υπέροχα!!!

Magia da Inês είπε...


Passei para uma visitinha.
Amei o artesanato e a receita do doce é uma tentação!!!!!

°º✿♫ Boa continuação da semana!
°º✿ Beijinhos
º° ✿ °❤ Brasil ♫° ·.

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Φανή μου,
είσαι μία και μοναδική!!!!
Τι να πω άλλο, έρχομαι και πλυμμιρίζω από την αγάπη σου για τα παιδιά, για τα ζωάκια, για την τέχνη σου, για για....Αυτό το κόλπο με τα υφάσματα τέλειο, θα το δοκιμάσω και εγώ, χαχαχα!!!!!!!!!!
Πολλά φιλάκιααααααα!!!!!!!!!!!!

Αναστασία είπε...

Φανή μου καλή σου μέρα! Τι αριστουργήματα είναι αυτά που φτιάχνετε με τα παιδιά! Παίρνουμε ιδέες κι εμείς. Το γλυκά κι σου μου αρέσει. Τρελαίνομαι για σύκα σε όλες τις μορφές τους. Ναι καλή μου, εγώ ήμουν που σε χαιρέτησα απ΄το αμάξι. Διακοπές τέλος δυστυχώς. Του χρόνου με υγεία πρώτα ο Θεός. Φιλάκια.

Νίκη είπε...

Καλά τι απίστευτα έργα είναι αυτά; Μεγάλα ταλέντα, πραγματικά! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!
Για να λέμε και το σωστό, βέβαια, μ'όποιο δάσκαλο καθίσεις...
Φιλιά πολλά και καλή συνέχει ασε όλες τις δημιουργικές σας ασχολίες Φανή μου!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

H δική σου αστείρευτη εμπνευση για δημιουργία βρίσκει διεξοδο μέσα από τα χεράκια και τα μυαλουδάκια των αστεριών σου!!!Μπράβο Φανή για το μεράκι και την διάθεση μεταδοσης των γνώσεων σου!!!Η ανταμοιβή σου ανεκτίμητη!!! Φιλάκια πολλά!!!

Kate'sCakeBox είπε...

Γλυκούλα μου Φανη καλώς σε βρλισκω μετα τις διακοπές..πιστεύω να πέρασες όμορφα το καλοκαίρι σου..μπαίνοντας πάντα στο ιστολόγιό σου νιώθω πάντα την ίδια γλυκιά αίσθηση...το πόσο μαγικά απίστευτο είναι αυτό που κάνεις με τόση θέρμη,με τόση έμπνευση με τόση ευαισθησία..φιλτράρεις τα συναισθήματα των παιδιών μέσα στην καρδιά σου και απο εκεί εμπνέεσαι για το αξιοθαύμαστο έργο σου..και μην ευχαριστεις τα φιλαράκια σου,,εδώ ερχόμαστε αυθόρμητα να θαυμάσουμε και μόνο να θαυμάσουμε...με μάτια ορθάνοιχτα...μπράβο σου κοριτσάκι μου για άλλη μιά φορά..σου στέλνω την αγάπη μου..και φιλάκια άπειρα.

Φιλία είπε...

Αχ, πόσο θάθελα να είμαι ένα από τα αστεράκια σου, Φανούλα.... Τα έργα τους είναι εντυπωσιακά, φαίνεται η αγάπη τους σ' αυτό που κάνουν!!!!
Χίλια μπράβο τους και άλλα τόσα στην αγαπημένη τους δασκάλα!!!!!!
Φιλάκια πολλά

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

πολυ όμορφα όλα...η καλύτερη ανταμοιβή το χαμογελο των παιδιών - σαν αυτού του Κων/νου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...