Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πίνακας μου με τίγρη, κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους και οι ιδιότητες τους!


Καλησπέρα φίλοι μου! Ένα ακόμα όμορφο Σαββατοκύριακο φτάνει στο τέλος του και μια νέα βδομάδα ξεκινά! Σήμερα θέλω να σας δείξω για αρχή μια τίγρη που την ερωτεύτηκα, σε ένα έργο μου που ζωγράφισα σε μεγάλες διαστάσεις, με λάδια σε καμβά...


εδώ φαίνονται και μερικές λεπτομέρειες του πίνακα...




Στη συνέχεια θέλω να σας παρουσιάσω μερικά νέα κοσμήματα που έφτιαξα με ημιπολύτιμους λίθους αλλά και να κάνω μια σύντομη αναφορά στις ιδιότητες τους!

Ξεκινάμε με κολιέ με που έφτιαξα με ημιπολύτιμους λίθους, άκουα μαρίνα, φεγγαρόπετρα και χαολίτη, και επίχρυσα charms!





Οι ημιπολύτιμοι λίθοι εκτός από τη φυσική τους ομορφιά, πιστεύεται ότι έχουν και άλλες ιδιότητες καθώς και θεραπευτική αξία. Σε πολλούς αρχαίους, αλλά και σύγχρονους πολιτισμούς συναντάμε πολλές αναφορές για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Ας ρίξουμε μια ματιά στις ιδιότητες της Φεγγαρόπετρας, του Άκουα Μαρίν αλλά και του Χαολίτη που χρησιμοποιούμε συχνά στα κοσμήματα μας!




Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δημιουργήσεις το δικό σου μοναδικό χειροποίητο κόσμημα με τους ημιπολύτιμους λίθους που ταιριάζουν σε εσένα!

Στη συνέχεια ένα χειροποίητο κρεμαστό για τον λαιμό με Ίασπις, φεγγαρόπετρα και χρυσόλιθο που έφτιαξα για μια αγαπημένη φίλη, ακριβώς όπως το φαντάστηκε αυτή! Αλλά και ασορτί δαχτυλίδι!



Να και οι ιδιότητες που πιστεύεται ότι έχει ο Ίασπις... Ακόμα και αν δεν πιστεύουμε σε αυτές σίγουρα οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί και κλέβουν τις εντυπώσεις σε κάθε κόσμημα που είναι φτιαγμένο με αυτούς!


Μερικά ακόμα κρεμαστά για τον λαιμό φτιαγμένα με φούξια Αχάτη και χρυσόλιθο...


ασορτί δαχτυλίδι....


και ένα ακόμα κόσμημα για τον λαιμό με κόκκινο - καφέ αχάτη και χρυσόλιθο μαζί με το αντίστοιχο δαχτυλίδι του...


Οι ιδιότητες του Αχάτη και του Χρυσόλιθου!








Κλείνοντας θέλω να σας αφήσω με τις υπόλοιπες φωτογραφίες από το ταξίδι μου στο όμορφο Λιτόχωρο όπως σας είχα υποσχεθεί!

Μπροστά μας ο Όλυμπος, το βουνό των θεών...


ένα χωριό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική αλλά και πανέμορφα μοντέρνα κτίσματα!




...και φυσικά πολύ πράσινο και καθαρό αέρα!





Ελπίζω όλοι να έχετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε αν κάνετε καμιά βόλτα στα μέρη μας! Καλό σας απόγευμα και καλή εβδομάδα που έρχεται φίλοι μου!!

25 σχόλια:

...irida... είπε...

φανταστικος...ζωντανος..,,ο πινακας!!!
τα κοσμηματα....υπεροχα!!!
οσο...για το Λιτοχωρο....ηρθα,,,και το εχω στην ψυχη μου!!!!μοναδικος τοπος!!ζεστοι,φιλοξενοι..ανθρωποι...φυση..υπεροχη!!καλο καλοκαιρι γλυκια μου!!

Anastasia είπε...

Υπέροχος ο πίνακας και τα κοσμηματα μοναδικά!! Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω επισκεφτώ το Λιτόχωρο..Καλή εβδομάδα!

Xris Kat είπε...

Τα κοσμήματα φοβερά. Μου άρεσε πολύ ο αχάτης. Τον λάτρεψα.
Άραγε υπάρχει πέτρα για γονιμότητα;;;;
φιλάκια
Το Λιτόχωρο πολύ όμορφο μέρος

Δημιουργία είπε...

Εξαιρετικά όπως πάντα τα έργα σου Φανή μου.

syros2js είπε...

Πόση ομορφιά να χωρέσει σε μια ανάρτηση?
Ο πίνακας σου είναι απλά ΤΕΛΕΙΟΣ!
Τα κοσμήματα είναι όλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!
Δεν ήξερα τίποτα για τα πετράδια!!!
;-)
Και το Λιτόχωρο φαίνεται μαγευτικό!
Ελπίζω να καταφέρω να το επισκεφθώ!!!
Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!
Να περνάς όμορφα!

κορδονέτο είπε...

Πολύ όμορφος ο πίνακας και τα κοσμήματα εξαιρετικά! Μου άρεσε πολύ που έδωσες πληροφορίες για τους ημιπολύτιμους λίθους. 'Οσο για το Λιτόχωρο το γνωρίζω πολύ καλά και είναι μαγευτικό! Καλό βράδυ!

Ελένη Φλογερά είπε...

Φανή μου όλα είναι υπέροχα σε αυτή την ανάρτηση. Ο πίνακας, τα κοσμήματα, οι πληροφορίες, όλα.
Καλή εβδομάδα!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Φανή μου ολάκερο μάθημα μας έκανες!
Επέστρεψα και "έπεσα" πάνω στα καταπληκτικά δημιουργήματα σου!
Σε θαυμάζω και χαίρομαι!
Οσο για το Λιτόχωρο τι να προσθέσω;

Με αγάπη, καλή εβδομάδα και δημιουργίες!

kallianira είπε...

Φανή μου, τι να πρωτοσχολιάσω...Ο πίνακας είναι καταπληκτικός,φοβερή δουλειά!!!
Τα κοσμήματα όπως πάντα φανταστικά,με πολύ ωραία χρώματα!!!Πολύ ενδιαφέρουσες και οι πληροφορίες για τους ημιπολύτιμους λίθους...χαρά στο κουράγιο σου που κάθισες και τα έψαξες για να μας τα παρουσιάσεις...να`σαι καλά!!!
Το Λιτόχωρο δε χρειάζεται σχόλια νομίζω...
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!
Να περνάς καλά!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλη εβδομάδα...Ομορφες οι δημιουργίες σας και ο πίνακας..είδα και δελφινάκι σε ένα βραχιόλι και χάρηκα :) Φαίνεται όμορφος τόπος το Λιτόχωρο..δεν έχω πάει..όμορφες όλες οι φωτος του..τι όμορφο να βλέπεις μπροστά σου τον Ολυμπο ... αυτες οι άγκυρες τι να συμβολίζουν άραγε;
τα παραδοσιακά χωριά μου αρέσουν πολύ

fotolabida maria είπε...

ΦΑΝΗ ΜΟΥ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑ ΑΠΙΘΑΝΑ!!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΥ!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

Φένια είπε...

ΦΑΝΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!!!!ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΑ! ΦΙΛΙΑ

Maria Villioti είπε...

Ο πίνακάς σου Φανή μου είναι πολύ όμορφος. Καλά έκανες και μας τον ξανάδειξες. Τα κοσμήματα σου πολύ καλοκαιρινά! Όσο για την εκδρομή, τη ζήλεψα. Φιλιά πολλά κορίτσι, να περνάς καλά!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Φανούλα μου...εξαιρετικός ο πίνακας με την τίγρη ... καλα εκενες και τον ξαναέβαλες για μας που δεν τον είχαμε δεί..πολύ ομορφος οπως και τα κοσμήματα σου... οσο για τις πληροφορείες σου για τις πέτρες..πολλα πράγματα μάθαμε Φανούλα.. εμενα μου αρεσε το τυρκουαζ...δεν θυμαμαι αν σου εγραψα στην προηγούμενη αναρτηση σου για το Λιτόχωρο.. πολυ μικρή το επισκέφτηκα.. και μου έχει μείνει στην μνήμη γαι την ομαρφια του.... φιλακια πολαλ.. τα λεμε

Glykeria Kalfa είπε...

Υπέροχος πίνακας με τόσο λαμπερά και ζωντανά χρώματα!!!!! και τα κοσμήματα εξαιρετικά όπως πάντα !!!!!Φιλάκια.

purpleleath είπε...

Καλημέρα Φανούλα μου!!!! Ο πίνακας είναι καταπληκτικός και τα κοσμήματά σου εξαιρετικά όπως πάντα!!! Καλό καλοκαίρι!!! Πολλά φιλάκια!!!

Madlen είπε...

Φανή μου πολύ όμορφος ο πίνακας σου και τα κοσμηματάκια σου για άλλη μία φορά!!
Το Λιτόχωρο είναι μαγευτικό, ευτυχώς έχω την δυνατότητα λόγω φίλων και μένω συχνά εκεί.
Καλή καλοκαιρινή συνέχεια, φιλιά!!

Fanypap είπε...

Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και τα επικοδομητικά σας σχόλια!!! Πραγματικά είναι μεγάλη εμψύχωση για μένα!!! Τρέχω στα δικά σας μπλόγκ να απολαύσω τις υπέροχες δημιουργίες σας!!! φιλάκιαααααααα πολλλάαααααααα!!!!!!

Fanypap είπε...

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου γλυκό,το Λιτόχωρο πραγματικά είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της χώρας μας!!συνδιάζει θάλασσα και υπέροχο βουνό, με πάρα πολύ όμορφα μέρη να επισκεφτεί κάποιος, μοναστήρια, καταράχτες, πηγές, εστιατόρια σε μεγάλο υψόμετρο και πανέμορφη χλωρίδα και πανίδα, και είναι προστατευόμενο δάσος και πάρα πολλά άλλα που δεν χωράνε εδώ να σου τα αναφέρω!! Μπορεί κάποιος να το επισκέπτεται χρόνια και να μην έχει δει τίποτα ακόμα!!
Από παλιά οι άνδρες του Λιτοχώρου, από διηγήσεις της πεθερούλας μου, ήταν ναυτικοί που ταξίδευαν σε όλα τα μέρη της γης και γι αυτό και οι άγκυρες μπροστά από το πολιτιστικό τους κτήριο, που γίνονται πανέμορφες εκθέσεις όλων των δημιουργημάτων!! Υπάρχει και ναυτικό μουσείο!!! Τί να λέμε τώρα, αν δεν το επισκεφτείς χάνεις πολλά!!!! φιλάκια πολλά!!!

Fanypap είπε...

Xris Kat ,Γλυκούλα μου Χριστίνα, το έψαξα και βρήκα ότι η φεγγαρόπετρα , ο αχάτης και ο ροζ χαλαζίας είναι οι ημιπολύτιμοι λίθοι που βοηθάνε στη γονιμότητα!! Φιλάκια πολλά.

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Φανούλα μου, αγαπημένη μου ηλ. αδερφή!!!! Άλλη μια υπέροχη ανάρτηση, που περιέχει απ' όλα!!! Πολύ μου άρεσε ο πίνακάς σου ταλαντούχα μου φίλη!!!
Ιδιαίτερα μου άρεσαν οι πληροφορίες που ας έδωσες για τους ημιπολύτιμους λίθους!!!
Σε ευχαριστούμε και για την όμορφη βόλτα που μας χάρισες!!!
Σου ευχομαι Φανούλα μου, να έχεις ένα όμορφο και δροσερό καλοκαίρι. Να ξεκουραστείς, και να απολαύσεις τους αγαπημένους σου!!!
Θα τα ξαναπούμε από Σεπτέμβρη!!!
Φιλιά πολλά!!!

Fanypap είπε...

Ροδούλα μου, αγαπημένη ηλ. αδερφή μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Δυστυχώς όλο το καλοκαίρι δουλεύω, δεν κλείνουμε καθόλου!! Και έχουμε περισσότερα παιδιά από τον χειμώνα, όπως καταλαβαίνεις καλό Σεπτέμβριο οι διακοπές μας!χα χα χα! Δεν πειράζει όμως δεν παραπονιέμαι, δουλειά να υπάρχει!!!Φιλάκια σ'αγαπώ πολύ γλυκούλα μου!! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!

Φιλία είπε...

Φανούλα, πάντα χαίρομαι να βλέπω κοσμήματα σου, είναι πανέμορφα και εμπνευσμένα αλλά αυτή τη φορά με εντυπωσίασες!!!! Φανταστικά.... Υπέροχα!!!! Όπως και ο πίνακας με την τίγρη, ένα ζώο που θαυμάζω και τρελαίνομαι να το βλέπω να τρέχει!!!!
Να είσαι καλά Φανή μου και να περνάς υπέροχα τούτο το καλοκαίρι!!!!
Φιλάκια

Gina-Teta είπε...

Καλημέρα Φανούλα. Υπέροχη ανάρτηση! Τα είχε όλα! Μας ταξίδεψες, μας στόλισες με όμορφα κοσμήματα, ομόρφινες το σπίτι μας! Καλό μήνα και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

Misiówa i Spółka:-) είπε...

Przepiękna biżuteria, zwłaszcza fioletowy ametyst. Pozdrawiam serdecznie :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...