Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Tutorial για οικολογικές κατασκευές με πλαστικά μπουκάλια! Λουλουδάκια για ρεσώ και πεταλούδα!


Καλησπέρα φίλες και φίλοι μου!! Σήμερα σας έχω νέες οικολογικές κατασκευές με πλαστικά μπουκάλια επειδή ξέρω ότι σας αρέσουν πολύ!! Συγκεκριμένα έχω οδηγίες για το πως να φτιάξετε πολύχρωμα λουλουδάκια  για ρεσώ αλλά και ανοιξιάτικη πεταλουδίτσα!

Τα "κουπάκια" για ρεσώ κεράκι γίνονται με τα ίδια βήματα που περιγράφω σε παλαιότερη ανάρτηση μου Tutorial για οικολογικές κατασκευές με πλαστικά μπουκάλια! Πολύχρωμα Λουλούδια! που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ! Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα κόβουμε το μπουκάλι από την πλευρά του πάτου, και στο όριζόντιο σημάδι, όπου αρχίζει η ετικέτα του. Εδώ κολλάμε χαρτοπετσέτα σε όλη την επιφάνεια εξωτερικά ή το βάφουμε όλο με διάφανα χρώματα. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το καντηλάκι με ρεσώ, παρακάτω σε όλη του την εξέλιξη.

Συνεχίζουμε λοιπόν με φωτογραφίες για καντηλάκι με κεράκι ή άν θέλετε με μεγάλο χοντρό κερί, κατά σειρά εξέλιξης της κατασκευής του:











Οδηγίες για Πεταλούδα:

Όπως κόβουμε το μπουκάλι για να κάνουμε με το στόμιο λουλούδι, και με τον πάτο καντηλάκι, μένει ένα μεσαίο κομμάτι, το οποίο δεν πετάμε... το κάνουμε Πεταλούδα! έτσι δε μένει τίποτα για πέταμα από το μπουκάλι!


Είναι εύκολη, και θα την κάνετε μόλις δείτε την επόμενη φωτογραφία, που φαίνεται τελειωμένη. Απλώς, σχεδιάζουμε συμμετρικά την πεταλούδα, κόβουμε το σχήμα της,  κολλάμε χαρτοπετσέτα ή βάφουμε, και σε 2 σχισμές παράλληλες και οριζόντιες στο κέντρο της, που κάνουμε, περνάμε μέσα ένα καλαμάκι για να στέκεται. Στο τέλος του καλαμακίου, επάνω, ανάμεσα στα δύο φτερά, καρφώνουμε ένα στρογγυλό φελιζόλ για κεφαλάκι, και πάνω σ'αυτό καρφώνουμε 2 καρφίτσες με στρογγυλό κεφάλι, για κεραίες. Ζωγραφίζουμε το πρόσωπο και τέλος!  Αυτά τα λίγα.... και

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!


Συνεχίζοντας θέλω να σας δείξω μερικές φωτογραφίες από την πατρίδα μου την Δράμα που έβγαλα το Πάσχα που την επισκέφτηκα! Το Μεγάλο Σάββατο στην Δράμα, είχε βροχή και χαλάζι!!!


Μετά την βροχή και το χαλάζι, ένας υπέροχος ουρανός....



Η Νύχτα της Ανάστασης, τα πυροτεχνήματα φτωχικά και σχεδόν ανύπαρκτα!!! Κάτω ο κάμπος της Δράμας, με την Πόλη της Δράμας και τα χωριά της..


Μίνι πανσεδάκια, και Κυριακή του Πάσχα στην Δράμα...



Παγγαίον όρος, με το "πρόσωπο του Δία" στην κορυφή!



Αυτά για σήμερα φίλες και φίλοι μου! Και επειδή αύριο είναι η μέρα των εκλογών κλείνοντας θα ήθελα να σας προτείνω ένα πολύ καλό βίντεο που θα άξιζε πραγματικά να δείτε πριν ψηφίσετε!


Το βίντεο είναι κομμάτι από το ντοκιμαντέρ CATASTROIKA, το οποίο αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας, που αξίζει πραγματικά να δείτε για να ενημερωθείτε για την κατάσταση της χώρας μας και όχι μόνο... Μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ! (for english subs click here).


Με το χέρι στην καρδιά, αυτή τη φορά ψηφίζουμε για το καλό της πατρίδας μας, για το καλό των νέων μας, των αδικημένων γηρατειών και ο θεός ας βοηθήσει να αναστηθεί από τις στάχτες της!!! Γιατί μόνο  απολυμένους, κλειστά καταστήματα, άνεργους και πετσοκομένες συντάξεις και μισθούς βλέπουμε και ακούμε γύρω μας!!! Καλή μας επιτυχία και με το χέρι στην καρδιά!!!!!!

Αυτά για σήμερα φίλες και φίλοι μου! Καλό σας βράδυ!


31 σχόλια:

MaRia'S LiFeTiMe είπε...

Αχ Φανουλα μου,πολυ συγκινηθηκα με την αναρτηση σου σημερα!!!!!!!Μακαρι κι απ'το στομα σου και στου Θεου τ'αυτι!!!!!!!Αυτο το παιδακι και τα τελευταια λογια σου μου ραγισαν τη καρδια.Ειθε ο Θεος να μας λυτρωσει!!!!!!Μη μας παρουν κι εμας που δεν τους ψηφησαμε,στον λαιμο τους τιποτε ασυνειδητοι,γιατι ειναι ασυνειδησια,να βλεπεις τοση δυστυχια γυρω σου κι εσυ να τους ψηφΙζεις επειδη μπορει νασαι καλα ΕΣΥ!!!!!Με συνεπηρε η αυριανη μερα.
Πολυ πρωτοτυπη η ιδεα σου αυτη με τα μπουκαλια!!!!!Απ'το τιποτα,γινονται τοσο ομορφα κηροπηγια!!!!!!!!Ευγε στα χερακια σου και νασαι καλα που το μοιραστηκες μαζι μας!!!!!!!!
Καλη ψηφο για τα παιδια μας!!!!!
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!

debbgoud είπε...

πάντα δημιουργική!μπράβο!

purpleleath είπε...

Είσαι απίθανη, όχι μόνο για το ταλέντο σου, αλλά και για την καρδιά σου... Πολλά φιλιά

Ελένη Φλογερά είπε...

Όμορφες τόσο οι δημιουργίες σου, όσο και η υπέροχη Δράμα και μακάρι η σημερινή μέρα να μας φέρει τα αποτελέσματα που όλοι θέλουμε.

Taelia88 είπε...

Πάρα πολύ όμορφη η ιδέα σου με τα μπουκάλια! Και φαίνεται και σχετικά εύκολο να γίνει! Όσο για την ψήφο έτσι ακριβώς είναι.. ο καθένας κοιτάζει αν έχει βολευτεί, ή πως θα βολευτεί.. κι ας πεθαίνει κόσμος δίπλα του.. υπάρχουν βέβαια και τα "κολλημένα μυαλά" και δεν είναι μόνο άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, δυστυχώς.. Έχω ακούσει κι από νέο άνθρωπο, .. Έ μετά τί να του πεις αυτού του ανθρώπου;; Καλό μας κουράγιο να αντέξουμε τα χειρότερα που δεν έχουν έρθει ακόμη, έχω να πω εγώ.. Στην μαύρισα τη δημοσίευση με την κατάθλιψή μου! χαχα! Φιλάκια!

Giota Exairetico είπε...

Καλημέρα!!Καταπληκτική η ιδέα σου Φανή και τώρα που έχουμε και τις αναλυτικότατες οδηγίες σου είναι εύκολα υλοποιήσιμη :) Η τελευταία σου εικόνα τα λέει όλα! Ελπίζω πολλοί να την έχουν στο νου τους πριν ψηφίσουν!

Chesterbrook Academy Elementary είπε...

I enjoyed reading your post this morning. I am hoping for good results for the elections.

Nice detailed tutorial.

maya =^o^= είπε...

γλυκούλα Φανούλα μου μπράβο σου!!!μου αρέσουν πολύ οι κατασκευές σου!!πάρα πολλά γατοφιλάκια!!!και απο τον Μπέμπη μας!!!happy Sunday!!!!!!!! =^.^= :))

μαγδαληνιώ δια χειρος είπε...

Καλησπέρα Φανή μου!Πολύ όμορφες κατασκευές!!!Εγώ ξετρελάθηκα.. ξέρεις με τι...με τα κρυσταλάκια φανταστικά!!!!Μακάρι όλοι που πάμε να ψηφίσουμε να έχουμε στο νου μας αύτη την εικόνα!!!Φιλάκια.

Μαρία είπε...

Αγαπημενη..υπεροχο το tutorial..τελοιες κατασκευες..με πολυ ομορφα χρωματα..οι φωτο απο τη Δραμα υπεροχες..ομορφη και χαρουμενη Κυριακη..σε φιλω καρδια μου..

Αναστασία είπε...

Φανή μου καλησπέρα! Πολύ όμορφα τα λουλουδάκια μα και οι φωτογραφίες σου από τη Δράμα. Πολλά φιλιά και την αγάπη μου.

SPYRIDOULA είπε...

Υπέροχες οι δημιουργίες σου αλλά και οι φωτογραφίες!Ευχαριστούμε για το tutorial!Όσο για τις εκλογές εύχομαι να ψήφισαν όλοι κοιτώντας το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου και να έχουμε επιτέλους αποτελέσματα που θα μας βγάλουν απο αυτή την καθοδική πορεία της χώρας.

Kiki Aposeki είπε...

Φανούλα μου σήμερα θα μου επιτρέψεις να επικεντρωθώ στην τελευταία εικόνα!!! Τ'αποτελέσματα βγήκαν τελικά!!! Πολύ φοβάμαι ότι τα μικρά μας θα συνεχίζουν να κλαίνε...!!!! Ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν για εκείνα και για άλλη μια φορά λανθασμένα;;; Δεν γίνεται να γκρεμοτσακιστεί οτιδήποτε μπλε και πράσινο μας περιτριγυρίζει!!! Μάστιγα κατάντησαν!!! Ζητώ συγνώμη από όλα τα παιδιά, για όλα όσα έγιναν και για όλα όσα θ'ακολουθήσουν!!! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!!Σε φιλώ!!!

Fanypap είπε...

MaRiA's LiFe TiMe, Μαράκι μου δυστυχώς πάλι σε μπελάδες βλέπω ότι θα είμαστε!!!Δεν βάζουμε μυαλό!!!Είμαστε κολλημένοι στα χρώματα και στα πρόσωπα!!!Γιατί ιδέες δεν υπάρχουν!!! Ούτε καν προγράμματα...Μόνο ξεροκεφαλιά!!!Απογοήτευση για άλλη μια φορά!!Ας βάλει το χέρι του ο Θεός!!!φιλάκια και καλά ξεμπερδέματα...

Debgoud, Ντέπη μου, σ'ευχαριστώ πολύ!!!φιλάκια.

Purpleleath, ευχαριστώ πολύ καλή μου!!!φιλάκια.

Ελένη Φλογερά, δυστυχώς Ελένη μου ,πάλι κολλήσαμε!!!Θα έχουμε πολύ άσχημα ξεμπερδέματα μάλλον!!!φιλάκια και σ'ευχαριστώ καλή μου!!

Taelia, γλυκειά μου, σ'ευχαριστώ πολύ! Δυστυχώς βγήκες σωστή, και πάλι μπέξαμε!!!Ας μας βοηθήσει ο Θεός!!!φιλάκια.

Giota Exairetico,Γιώτα μου,δυστυχώς, τίποτα δεν κάναμε πάλι!!Κολλημένοι στην δυστυχία μας!!! φιλάκια.

Fanypap είπε...

Chesterbrook Academy Elementary school, dear friend, unfortunately, we have not mind, we are continuing to be stuck in the colours and the persons!! Greece is dead now...and we have not the strong to help!!!Sorry for the sad!!!Kisses from Hellas.Άλλαξε τα ρούχα της η πάπια και φόρεσε πάλι τα σάπια... που λέει και η παροιμία!!!φιλάκια γλυκειά μου!

Fanypap είπε...

Maya μου γλυκούλα, καλή εβδομάδα με ελπίδα ακόμη...Σ'ευχαριστώ πολύ, φιλάκια και από μένα σε σας και στον μπέμπη σου!!!

Μαγδαληνιώ δια χειρός, γλυκειά μου, μυαλό δεν θα βάλουμε ποτέ μάλλον!!!Χαίρομαι που σου άρεσαν τα κρυσταλλάκια!! φιλάκια και καλά ξεμπερδέματα!!!

Μαρία μου(scrapmaria),γλυκούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ!Καλή σου εβδομάδα!
Να είσαι πάντα καλά, αγάπη και φιλάκια.

Αναστασία μου ,χαθήκαμε...Θα βρεθούμε όλες στην έκθεση των συρταριών!!!Αγάπη και φιλάκια , καλή σου εβδομάδα !!!

Fanypap είπε...

SPYRIDOULA μου γλυκειά, σ'ευχαριστώ πολύ!!!Δυστυχώς απ' ότι βλέπω, δεν πάμε καλά, και θα έχουμε πάλι ταλαιπωρίες!!! φιλάκια και καλά ξεμπερδέματα!!

Kiki μου γλυκειά, μια φορά μόνο, αυτή τη φορά που είμαστε σε τόσο δύσκολη θέση, ας κάναμε το σωστό!!!Κολημμένοι στα χρώματα και τα πρόσωπα... θα μας πεθάνουν και μεις θα τους ψηφίζουμε ακόμα...δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό!!!Αυτοί αγωνίζονται για το προσωπικό τους συμφέρον μόνο...αποδείχθηκε και από τις τελευταίες αυξήσεις που ψήφισαν γιαυτούς και τις μειώσεις για μας!!!Κι εμείς σαν βλάκες τους βοηθάμε να μας θάψουν βαθύτερα!!!τι να πω... φιλάκια μωρό μου, και καλά ξεμπερδέματα!!

maya =^o^= είπε...

καλή εβδομάδα!!πολλά γατοφιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια,τέλεια,τέλεια!
Μπράβο σας(:

Olga είπε...

Thanks for another introduction to your life and art! What a beautiful place where you live.

φόρα είπε...

καλημέρα φανούλα!
ευχαριστούμε για το tutorial , εφέ του καμένου πλαστικού μπουκαλιού είναι πολύ όμορφο... και η ιδέα της χαρτοπετσέτας ότι πρέπει για ολοκληρωτική μεταμόρφωση... σε φιλώ!

Fanypap είπε...

Maya μου γλυκούλα, φιλάκια.

Κάποια, γλυκειά μου μικρούλα, καλή σου επιτυχία!!!φιλάκια.

Olga my friend, here is my mother! She has a perfect view all around!! I live in Thessaloniki, very beautiful too!! thank you for visiting me. Kisses from Greece.

Φόρα, γλυκούλα μου , να είσαι καλά, σ'ευχαριστώ πολύ! φιλάκια και καλές δημιουργίες!!!

Pepi είπε...

Φανή μου, χίλια ΜΠΡΑΒΟ για την καταπληκτική ανάρτηση! Κατατοπιστικό tutorial, εικόνες θαυμάσιες, το video πολύ καλό, η δε τελευταία εικόνα απλά τα λέει όλα!!!! Να'σαι καλά !! Φιλάκια πολλά!!!

Fanypap είπε...

Pepi μου γλυκειά, σ'ευχαριστώ!!!Να είσαι καλά και σύ καλή μου!!!φιλάκια πολλά!

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Τα μπουκάλια απίστευτα κι η Δράμα όμορφη και σκοτεινή όπως την έχω στο νου μου.
Μου άρεσε που συνδυάζεις με CATASTROIKA, που σωστά λες πρέπει να το δούμε όλοι!

*Φαντομάς. είπε...

από τις δημιουργίες σου!καταλαβαίνει κανείς πόσο γλυκιά είσαι!!σε φιλώ!

Fanypap είπε...

Δάφνη γλυκειά μου ποιήτρια, σ'ευχαριστώ !!!Η Δράμα, συνήθως είναι φωτεινή!!!Εδώ, ρίχνει χαλάζι!!!Είναι φωτεινή με πολλή ζέστη το καλοκαίρι, και πολύ τσουχτερό,κρύο τον χειμώνα!!!φιλάκια γλυκούλα μου!

Phantomas, σ'ευχαριστώ γλυκειά μου!!!φιλάκια πολλά!

Marie-Anne είπε...

Φανούλα μου, πολύ όμορφη η ανάρτησή σου, ωραία και η Δράμα και το tutorial, με τα πολιτικά να δούμε τί μας περιμένει ακόμα !!!!
Φιλάκια πολλά !!!

Magia da Inês είπε...

¸.•°`♥✿⊱╮

Passei para uma visitinha!!!
Ótima ideia de reciclagem para ensinar nas escola... isso é ecologia.
Beijinhos do Brasil.

¸.•°`♥✿⊱╮

Χρυσούλα είπε...

Φανή μου πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες σου!...και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!...Θα προσπαθήσω να κάνω τα ρεσώ και την πεταλούδα....άμα τα καταφέρω θα σας τα δείξω...όσο για τις πολιτικές εξελίξεις Φανή μου.................μαύρα χάλια.....ο Θεός να βάλει το χέρι του! Καλό βράδυ!

Fanypap είπε...

Marie-Anne μου γλυκειά μου, σ'ευχαριστώ! Αναμένουμε με αγωνία...μακάρι να πάνε όλα καλύτερα, έστω και λίγο...φιλάκια γλυκειά μου!!!

Magia da Ines, Ines my friend thank you for visiting!!! Your work is very beautiful too!! Kisses from Greece.

Χρυσούλα μου γλυκειά μου, για να δούμε που θα οδηγηθούμε...ας ελπίσουμε προς κάτι καλύτερο!!!θα χαρώ να δω και τα δικά σου λουλούδια και ρεσώ!!!φιλάκια πολλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...