Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Βενετσιάνικη αποκριάτικη μάσκα, δημιουργίες από πηλό και δώρα!


Καλησπέρα φίλες και φίλοι μου!! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχετε!! Τι κάνετε;; Πως τα περνάτε;; Απίστευτη παγωνιά στην Θεσσαλονίκη μας αλλά χιόνι δεν έχουμε δει ακόμα εμείς δυστυχώς... Εσείς είδατε χιόνι αλήθεια;; Περιμένω φωτογραφίες σας αν χιονίζει στην περιοχή σας για να δω κι εγώ!! Χιχιχιχιιχιχι!!! :))

Σήμερα σκέφτηκα να σας δείξω μια μάσκα αποκριάτικη αφού μπαίνει ο Φεβρουάριος αύριο, μήνας καρναβαλιού και διασκέδασης!! Και μήνας των ερωτευμένων φυσικά, τους οποίους δεν ξέχασα και σύντομα θα ανεβάσω κοσμήματα που έφτιαξα ειδικά γι' αυτούς! Η μάσκα είναι φτιαγμένη από καλλιτεχνικό γύψο, και ζωγραφισμένη με relief. Είναι μια μάσκα από τις πολλές που φτιάχνουμε με τα αστεράκια μου για τις απόκριες και η μόνη που διασώθηκε στο αρχείο μου, αφού τις άλλες τις πήραν στα σπίτια τους! 


Πρέπει να σας ομολογήσω, ότι αν και είναι πανέμορφες και πολλές φίλες τις λατρεύουν, οι μάσκες είναι ένα από τα πράγματα που δεν μου αρέσουν καθόλου! Τα κενά τους μάτια μπορώ να πω ότι με φοβίζουν, και ίσως η κρυμμένη αλήθεια από πίσω τους!!! Θέλω τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα και αληθινά μπροστά μου! Μου αρέσει η διαφάνεια!! Γι' αυτό ίσως να μην κράτησα άλλες για το σπίτι μου τώρα που το σκέφτομαι... χιχι!!! Την άλλη φορά που θα φτιάξουμε όμως θα τις φωτογραφίσω όλες πριν τις πάρουν τα παιδιά, για να τις μοιραστώ μαζί σας!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες δημιουργίες μου με πηλό, άλλες πιο πρόσφατες και άλλες πολύ παλιές που βρήκα πριν λίγο καιρό την ευκαιρία να φωτογραφήσω για να σας τις δείξω και αυτές...





Τέλος θέλω να σας δείξω  δύο δώρα πανέμορφα που έλαβα χθες, από ταλαντούχους ανθρώπους, που αξίζει να τους γνωρίσετε!!!

Το πρώτο δώρο μου το χάρισε το Top blogs (www.nerokota.com) σαν "τιμητική διάκριση", για την πρώτη θέση στην κατηγορία Ζωγραφική που μου δώσατε εσείς με την αγάπη σας και την ψήφο σας φίλοι μου, σας ευχαριστώ όλους πολύ!!! Και είναι ένα βιβλίο με ποιήματα, προσφορά της πολύ ταλαντούχας ποιήτριας Δάφνης Χρονοπούλου (daphnechronopoulou.blogspot.com), με τίτλο: "Η πόρτα της Ληνώς". Υπέροχο!!! Το διάβασα ήδη μια φορά και θα το επαναλάβω πολλές φορές ακόμη!

Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι  του top blogs!! Πάντα να είσαστε άξιοι να κάνετε διαγωνισμούς και ψηφοφορίες στο υπέροχο blog σας, και να σκορπάτε χαρά γύρω σας!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ και σένα γλυκιά μου ποιήτρια Δάφνη Χρονοπούλου, θα με συντροφεύουν τα ποιήματά σου πάντα, είμαι εραστής της ποίησης και της μουσικής!!!



Το δεύτερο δώρο είναι μια ευχάριστη  έκπληξη για μένα από την ταλαντούχα φίλη μας Μαρία (scrapmaria.blogspot.com) για την γιορτή μου!! Φαντάζεστε τι μου έστειλε;;!! Το Υπέροχο Ρολόι βιντάζ, που φιλοτέχνησε λίγες μέρες πριν, αυτό που με είχε ξετρελάνει!!!! Μαράκι μου σ' ευχαριστώ γλυκιά μου!!! Να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς αριστουργήματα σαν αυτό που μου έκανες την τιμή να έχω!!!



Εδώ βλέπετε την πανέμορφη καρτούλα που φιλοτέχνησε η Μαρία μας, για να μου στείλει τις ευχές της!!! αριστούργημα!!!! Μπράβο σου ταλαντούχο κορίτσι μου!!!




Αυτά για σήμερα φίλοι μου!! Τα λέμε σύντομα με νέες δημιουργίες!! :)

35 σχόλια:

kallianira είπε...

Τέλεια,τέλεια,τέλεια όλα!!!!!
Το ρολόι είναι το κάτι άλλο!!!
Πολλά φιλάκια!

mirsini's creations είπε...

Γειά σου αγαπημένη μου Φανή!!!! Τί ωραία μάσκα!!!! Σίγουρα και οι άλλες θα ήταν υπέροχες!!!!! Εμένα πάλι μου αρέσουν οι μάσκες αλλά περισσότερο οι μάσκες που φοράμε και κρύβουν μόνο τη μύτη!!!! Τώρα που το σκέφτομαι λές να φτιάξω μία;!!!! Μου ήρθε και η έμπνευση χάρις σε'σένα!!!! Είδες;Τέλεια!!! Τα πήλινά σου πάρα πολύ όμορφα!!!!!! Μου θυμίζουν καλοκαίρι!!!
Τι τέλεια δώρα που πήρες;!!!! Ωραίο δώρο το βιβλίο!!! Σου αξίζουν και με το παραπάνω Φανή μου!!!! Εκτός του ότι είσαι καλλιτέχνιδα με πολύ ταλέντο είσαι και ένα πολύ αξιαγάπητο πλάσμα!!!!
Καλά το ρολόι της φίλης Μαρίας είναι φανταστικό όπως και όλες οι δημιουργίες της!!!! Πάντα τέτοια Φανούλα μου γλυκειά!!!!
Ανυπομονώ να δώ και τα κοσμήματά σου για τους ερωτευμένους!!!!
Αγκαλίτσες και φιλάκια!!! Σμούτς! :Οε>

mia είπε...

Φανή ..κάτι μου μύρισε από απόκριες...ωραία η μάσκα και τα δώρα...εδώ χιόνι πολύ!!!

Rena είπε...

Σούπερ η μάσκα!!!!
Το ρολόι της Μαρία φοβερό ε;
Οσο για το αν χιόνισε εδώ ρίχνει κάτι ψηλά για λίγο και μετά σταματάει θα δούμε και αύριο....

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Όλα είναι τελεια και κυρίως η μάσκα!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΦΑΝΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ!!!!!ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΗΛΟ!!!!!!!!!!!!!ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑΚΙΑ!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

Φιλία είπε...

Με γεια τα υπέροχα δώρα σου...
Οι μάσκες, να σου πω, κι' εμένα μου φέρνουν κάποιο φόβο αλλά σαν διακοσμητικά, μου αρέσουν!!
Και οι δημιουργίες σου σε πηλό, όπως πάντα, φανταστικές.
Σε φιλώ

Eustathia είπε...

Συγχαρητήρια Φανή μου!!! Πάντα πρωτιές σου εύχομαι!!!!!!!!!!!!!!!Φιλάκια!!!!!!!!

Fanypap είπε...

Kallianira, Μαρία μου,σ'ευχαριστώ!!!Καλά το ρολόι μας τρέλανε όλους!!!Καλό μήνα!!! φιλάκια.

Μirsini's creations, Μυρσινάκι μου γλυκό, σ'ευχαριστώ καλή μου! ναι κάνε μάσκες να μας δώσεις και καμμιά νέα ιδέα;!!!φιλάκια και καλό σου μήνα!!!

Μia μου , σ'ευχαριστώ!!! δείξε μας καμμιά φωτό με τα χιόνια σας;!!! φιλάκια και καλό μήνα!

Rena μου γλυκιά , σ'ευχαριστώ!!! Το ρολόι πραγματικά από κοντά είναι απίθανο!!!καμμία σχέση με τη φωτό, πολύ ομορφότερο!!! στην φωτό χάνει πολύ!!! εκτός του ότι μπορείς να το χαϊδέψεις, να το ψηλαφίσεις!!!καλό μήνα γλυκιά μου και φιλάκια πολλά!

Βάσω - οι ιστορίες της μαμάς μου, σ'ευχαριστώ γλυκιά μου!Καλό σου μήνα και φιλάκια πολλά.

Fanypap είπε...

Effie's Sweet Home Designs, Έφη μου όμορφη!!! σ'ευχαριστώ!!πραγματικά τρελαίνονται για μάσκες και για όλα τα γύψινα!!! είναι ανάγλυφα και μπορούν να τα ψηλαφίσουν, επίσης ζωγραφίζονται ευκολότερα γιατί τους οδηγεί το σχήμα!!! καλό σου μήνα γλυκιά μου, φιλάκια πολλά!

Φιλία μου, σ'ευχαριστώ γλυκιά μου! Τις μάσκες τις θεωρώ κάτι νεκρό, ψυχρό και δεν τις θέλω στο σπίτι μου! δεν ξέρω άν υπάρχει κάτι ψυχολογικό ανάμεσα σε μένα κι αυτές, κάτι που δεν θυμάμαι... αλλά μου δημιουργούν κάποιο φόβο...
Καλό σου μήνα και φιλάκια πολλά!!

Εustathia μου σ'ευχαριστώ γλυκιά μου!Καλό σου μήνα και πολλά φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

θα σου πω το μυστικό μου...
έφτιαξα ένα μικρο εργαστήρι τέχνης...
δεν είμαι άσχετος και αυτά στα λέω για να μετρήσεις το πόσο θαυμάζω τη δουλειά σου Φανή μου!

Mania είπε...

Φανή μου όλα μα όλα είναι υπέροχα!!Φιλάκια!!

Fanypap είπε...

Dark13sun, χαίρομαι που έχεις δικό σου εργαστήρι τέχνης!!!καλές δημιουργίες ποιητά μου!καλό μήνα!!

Mania μου, σ'ευχαριστώ!!καλό μήνα , φιλάκια.

Rena Christodoulou είπε...

ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΦΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!!
ΜΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ;
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

feysjewel είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ Η ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ!!!ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΠΗΛΟ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ!!!ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!ΦΙΛΙΑ

Unknown είπε...

Kαλησπέρα Κα Φανή, αχ μου θυμίσατε Βενετία και μαγαζιά φορτωμένα με μάσκες να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!! Μπράβο για τα δωράκια πανέμορφες οι κατασκευές με πηλό!!!!

Στην Εύβοια έχουμε δει χιόνι η πιο Βορεινή της πλευρά έχει αποκλειστεί αλλά και εμείς εδώ έχουμε γίνει καταψυγμένοι!!!!
Φιλάκια καλό βράδυ!!!

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! είπε...

Your work is always beautiful and elegant!Congrats!

Eva's blog είπε...

πολυ ομορφη η μασκα αλλα και τα δωρακια σου... Μπραβο παντα τετοια!!!!

Fanypap είπε...

Rena christodoulou, Ρένα μου , σ'ευχαριστώ, θαύματα κάνει το Μαράκι μας!!! που να το δεις από κοντά!!απόλαυση!! Καλό μήνα καλή μου,φιλάκια.

Feysjewel, Φαίη μου, σ'ευχαριστώ! πραγματικά είναι πολύ πιο όμορφο απο κοντά το ρολόι της Μαρίας! οι φωτό το αδικούν! καλό μήνα, φιλάκια.

Βαλάντη Λακούση, Βαλάντη μου, γιατί μου μιλάς κατ' αρχάς στον πληθυντικό;;!!Δεν γέρασα τόσο ακόμα γλυκούλα μου!!!νιώθω πολύ νέα!!!καλά και μεις εδώ είμαστε κατεψυγμένοι, μη νομιζεις!! -5 είπε για αύριο πρωί το μετεωρολογικό δελτίο!!!και τώρα τελευταία για κακή μας τύχη το πετυχαίνουν!!! Κρίμα τα γεροντάκια με τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους, τώρα στα γεράματά τους, που έπρεπε να έχουν ζεστούλα, τους αφαίρεσαν οι άξιοι κυβερνήτες μας, αυτό το μικρό προνόμιο, ενώ πλήρωναν γι αυτό τόσα χρόνια με τον ιδρώτα τους!!!τι να πει κανείς, ντροπή τους! συγνώμη για την οργή γλυκιά μου, στρέφεται στους υπαίτιους , όχι σε σένα...
Καλό σου μήνα γλυκιά μου,φιλάκια.

Fanypap είπε...

EWA Gyongyos Villaga, my friend EWA thank you!!It is my honour your opinion, an artist with gold hands!!Have a good month, kisses.

Fanypap είπε...

Eva's blog, γλυκιά μου Εύα σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!καλό μήνα με υπέροχες δημιουργίες !!! φιλάκια.

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Κι εγώ το ίδιο παράπονο έχω βρε Φανή μου... Λίγο χιονάκι να μη δούμε κι εμείς;! Μόνο κρύο;! Μ' αρέσουν πολύ τα δωράκια που έλαβες!! Σου εύχομαι να τα χαρείς και να λάβεις σύντομα πολλά-πολλά ακόμα!! Σε φιλώ :)

SpIrToKoYto είπε...

πάντα λάτρευα τις μάσκες και κουβάλησα αρκετές από αυτές από τη Βενετία...
εδώ βλέπω μιά εξαιρετική δική σου μάσκα που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις Βενετσιάνικες...
τα δωράκια σου καταπληκτικά,πάντα τέτοια χαρούμενα...
φιλιά από τη χιονισμένη Αθήνα...-:))

Mani di fata είπε...

Φανη αγαπημενη ξερεις τι φοβομαστε;Μηπωςκατω απο το λαμπερο κουστουμι του Δογη κρυβεταιο παμπονηρος υπηρετης του!Πισω απο την υπεροχη Βενετσιανικη μασκα του Πριγκηπα της Γαληνοτατης Δημοκρατιας μας κοιτουντα απλανη ματια ενος βατραχου.Και ισως ειναι ηδη αργα για μας,του εχουμε ηδη δωσει την φτωχη καρδια μας...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΟΠΩς ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ.Φιλια Ιωαννα

"ζαχαρούλα.." είπε...

η μαμά μου έχει μούρλια με τις μάσκες... εκπληκτική και η δική σου!!!

όσο για τα βραβεία σου, τα αξίζεις!!!!

το ρόλοι ....δεν έχω λόγια!!!!

καλό μήνα και φιλάκια πολλά!!!!!

annettaspace είπε...

Φανή τι όμορφη που την έφτιαξες τη μάσκα....όπως και ότι άλλο πιάνουν τα χεράκια σου!!!! Εδώ στη Δροσιά (Αθήνα) είδαμε αρκετό χιόνι!!! Οχι!!! να μην κρυώνει κανείς, να μην πεινάει κανείς, να μην υποφέρει κανείς, καλά τα λες..... αλλά ..... άλλοι αποφασίζουν!!!!!!

Fanypap είπε...

Ειρήνη Χειροποιήματα, να που τώρα χιονίζει επιτέλους Ειρηνάκι μου!!!! εύχομαι αύριο να το έχει στρώσει!!!φιλάκια,καλό μήνα, ευχαριστώ για τις ευχές!!!

SpIrToKoYto, σ'ευχαριστώ!!!Στις περισσότερες φίλες μου αρέσουν πολύ οι μάσκες, το ξέρω!!! κάτι θα έχω εγώ μ' αυτές, που δεν το ξέρω... φιλάκια, καλό σου μήνα!

Mani di fata, Ιωάννα μου φιλοσοφημένη, γλυκιά μου, ίσως κάτι τέτοιο να είναι... φιλάκια και καλό μήνα!!!

Ζαχαρούλα μου νόστιμη!!!! σ'ευχαριστώ πολύ!!! πάρα πολλές φίλες μου έχουν μούρλα επίσης με τις μάσκες!!!!καλό σου μήνα γλυκιά μου, φιλάκια.

Annettaspace,Άννα μου,δυστυχώς για μας, άλλοι αποφασίζουν όπως λες!!!! Χιονίζει τώρα και στη Θεσσαλονίκη!!!!μακάρι να το στρώσει!!! φιλάκια.

Kiki Aposeki είπε...

Καλό μήνα αγαπημένη μου Φανούλα!!!! Η μάσκα είναι εξαιρετική και δεν σου κρύβω ότι στις μάσκες αυτές έχω τρελή αδυναμία!!!! Τα δώρα τη Μαρίας απλά Υπέροχα!!! Τα ποιήματα σίγουρα θα είναι καλή συντροφιά κυρίως τις κρύες νύχτες της βαρυχειμωνιάς (απ' όλες τις απόψεις) που ζούμε! Σε φιλώ γλυκά γλυκά γλυκά και ζεστά!!! Να προσέχεις!!!

Evita είπε...

Οτι και αν ειδα δικο σου, είναι ένα έργο τέχνης. Είσαι ένας υπέροχος γλυκύτατος άνθρωπος! Χαίρομαι τόσο που σε γνώρισα, και εύχομαι να μας δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε και καλύτερα. Να έχεις έναν καλό και δημιουργικό μήνα.

metris είπε...

πολύ όμορφα και τα έργα τα δώρα!Καλό μήνα να έχεις και να φτιάχνεις όμορφα πράγματα!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Pepi είπε...

Καλή μου Φανή, πολύ όμορφη η μάσκα σου! Και το δώρο της Μαρίας, επίσης! Να 'σαι πάντα καλά και να δημιουργείς τόσο όμορφα πραγματάκια! Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

καλησπερα!!!Πριν απο λιγη ωρα ανακαληψα το blog σας και μπορω να πω πως με ολες τις δημιουργιες που ειδα εχω μεινει αναυδη!!!Πραγματικα δεν μπορω να περιγραψω ποσο πολυ μου αρεσουν!!! Καλο μηνα, συνεχιστε να μας διχνετε ομορφα πραγματα και με την ευκαιρια μιας και ειστε ζωγραφος θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για την δουλεια μου!Θα το εκτιμουσα πολυ!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...