Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Λιτόχωρο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά στους πρόποδες του Ολύμπου!


Το Σαββατοκύριακο που πέρασε πήγαμε στο Λιτόχωρο με τον άντρα μου, φανταστική παραδοσιακή πόλη (μεγάλο χωριό), πάνω στον μαγευτικό Όλυμπο, το βουνό των 12 θεών των Ελλήνων! Η θέα μαγική στο Φαράγγι του Ενιπέα ποταμού! Τουρίστες πολλοί , που έπιναν τον καφέ τους κάτω από τα πλατάνια, με θέα το συντριβάνι της πλατείας! Ο Ζευς με τους κεραυνούς του στο χέρι, έψαχνε γύρω... που να τους ρίξει!!!





 
Επισκεφτήκαμε και τον Άγιο Διονύσιο (μοναστήρι ανδρών μοναχών) και βιαστικά φύγαμε για τον Άγιο Γιάννη. Υπέροχο μέρος, κοιλάδα, ανάμεσα σε βουνοκορφές, γεμάτη με φτέρη και γύρω γύρω έλατα!!! Έλατα κατακεραυνωμένα από τους κεραυνούς του Δία!! Κορυφές καμένες, δείγμα του υψομέτρου... και στη μέση η πολύ παλιά εκκλησία του Αγίου Γιάννη. Έϊ, τι βλέπω; μια βάπτιση! και πώς θα πείτε το παιδί;;; ρωτάω 
- Αστέριο, μου απαντάνε
- Να σας ζήση!!! και τι ωραίες μπομπονιέρες! να μη σας τις δείξω;;; δεν κάνει! ορίστε : χωνάκι παγωτού, γεμισμένο με ζαχαρωτά!!!  Δεν προλάβαμε να πάρουμε μία, βιαζόμασταν για να πάμε και αλλού...










Τρίτη στάση ο Προφήτης Ηλίας, από μακριά μια φωτό και πάμε για το Σταυρό!  Ωραία διαδρομή, με καταπληκτική θέα! βλέπουμε όλο τον Θερμαϊκό Κόλπο μέχρι και τον Πλαταμώνα!!! Η ατμόσφαιρα καθαρή, και φαίνεται ο Χορτιάτης με την Θεσσαλονίκη!!! Το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, και τα καράβια ακόμα στην θάλασσα!!! Μένεις άφωνος!






Η διαδρομή απολαυστική, ανάμεσα σε έλατα και άλλα φυτά και δένδρα, και να ο κύριος Γκέκας με τα ωραία προϊόντα του και τα τσακίρικα πράσινα μάτια του!!! τι έχουμε εδώ;;; 
- Μέλι, Κερήθρα με μέλι, γύρη μαζεμένη από τις μέλισσες (σε βάζο, πρώτη φορά το βλέπω αυτό το προϊόν) 
- Αυτό τι είναι;;
- Α!! δεν το ξέρεις;;; δεν το είδες στην τηλεόραση;; Πώς; το καλύτερο απ' όλα!!! να δοκίμασε!! και μου βάζει ένα κουταλάκι στο χέρι. Μόνο οι αλλεργικοί στη γύρη δεν πρέπει να το φάνε! οι άλλοι ανασταίνονται!!! το δεύτερο μετά τον βασιλικό πολτό, έχω κι απ' αυτόν.
Παιδιά μιλάμε, τέλεια γεύση! αλλά λίγο ακριβό, αλλά αν τάχεις ... τα δίνεις!  (εγώ δεν το πήρα..)
- Άλλο;;; 
- Ρίγανη Ολύμπου, τσάι, γλυκά κουταλιού, κ.λ.π. γνωστά... και όλα αυτά σε ένα κιόσκι ανάπαυσης με ξύλινα τραπέζια για πικ΄νικ, με τέλεια θέα!



Αφήνουμε τον νέο φίλο στην δροσιά του, και συνεχίζουμε... μετά την κτιστή βρυσούλα , φαίνεται το ωραίο παραδοσιακό κτήριο του πρώτου καταφυγίου των ορειβατών του Λιτόχωρου. Στην κορυφή της πλαγιάς απ' όπου φαίνονται πλέον τα πάντα κάτω, σαν να βρίσκεσαι σε αεροπλάνο!!! Τέλεια!!! Να γιατί το διάλεξαν οι θεοί για κατοικία τους! για να εποπτεύουν τα πάντα!!  παιδιά η φασολάδα, το λουκάνικο και τα παντζάρια ήταν Τέλεια, στο καταφύγιο! Δεν θέλαμε να φύγουμε! μείναμε μέχρι αργά... δεν προλάβαμε να πάμε στα πριόνια που κι αυτά είναι μαγικά! Θα σας τα δείξω άλλη φορά μαζί με τους καταρράχτες του, και τον Βύθο! αξίζει! αν περνάτε από Κατερίνη, μη παραλείψετε μια στάση στον Όλυμπο, θα σας μείνει αξέχαστος!!!! Φιλάκια!!









12 σχόλια:

Jose Ramon Santana Vazquez είπε...

...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


COMPARTIENDO ILUSION


CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...




ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE TOQUE DE CANELA ,STAR WARS, CARROS DE FUEGO, MEMORIAS DE AFRICA , CHAPLIN MONOCULO NOMBRE DE LA ROSA, ALBATROS GLADIATOR, ACEBO CUMBRES BORRASCOSAS, ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER ,CHOCOLATE Y CREPUSCULO 1 Y2.

José
Ramón...

Νίκη είπε...

Τι όμορφη βόλτα! Ευχαριστούμε που μας πήρες μαζίσου, ειδικά εμάς τους μακρινούς ,που δεν είναι εύκολο να δούμε αυτά τα μέρη...

Rena είπε...

Είχα επισκεφτει κι εγώ αυτά τα μέρη και έμεινα μαγεμένη από την φυσική ομορφιά τους αλλά και από τη συντήρηση τους!!!

raydenzel1 είπε...

The Greek Gods were very wise in pickling this wonderful place to make as their home.

raydenzel1 είπε...

The Greek gods were very wise to pick this place as there home!

Chesterbrook Academy Elementary είπε...

Beautiful pictures.
Thanks for sharing.

Fanypap είπε...

Νίκη μου, αλήθεια δε μοιάζει με τη Βυτίνα? κάπως έτσι τη φαντάζομαι! όποιος πάει στον Όλυμπο τον ερωτεύεται! στις φωτογραφίες χάνει πολύ! φιλάκια.

Ρένα μου, κι εγώ που επισκέφτηκα τον Όλυμπο πολλές φορές, μαγεύομαι πάντα σαν να είναι η πρώτη φορά. Υπέροχος!!! φιλάκια.

Fanypap είπε...

R.Jacob, Olympus mountain is fantastic! It has life too, birds animals, waterfalls, rivers... they did not seems in photoes. Nymphes, gods, caves, all these are singing in the air! Magic! Fany.

Fanypap είπε...

jose Ramon...thank you! You are painting with pen! Romantic poetry.

Fanypap είπε...

Art at Chesterbrook Academy Elementary school,thank you!greetings from Greece!

Marilla είπε...

Γεια σου Φάνη! Όμορφη Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε εσάς τους πολλούς όμορφους πίνακες.

Fanypap είπε...

Marilla, thank you so much!your art work beautiful too! Kisses from Greece.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...