Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Παραλία - Καλοκαιρινό ομαδικό έργο με μαθητές!

Έτσι για να "δροσιστείτε" λίγο τώρα που είναι καλοκαιράκι σκέφτηκα να ανεβάσω φωτογραφίες από μια όμορφη παραλία που φτιάξαμε σαν ομαδικό έργο με τους μαθητές μου! (Ασαμπλάζ)
Βάλτε λοιπόν τα μαγιώ σας και ετοιμαστείτε για.... βουτιά!! :)






Για να δροσιστείτε ακόοοομα περισσότερο όμως ανεβάζω και μερικές φωτογραφίες από αντίστοιχο Χριστουγεννιάτικο (!) Ασαμπλάζ που φτιάξαμε με τα παιδιά!! Τι καλύτερο από χιόνι και...Χριστούγενα, χεχεχε!! :D




Άλλα έργα που έχουμε φτιάξει με τους 
μαθητές μου παλαιότερα μπορείτε να δείτε εδώ!

9 σχόλια:

Rena Christodoulou είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΝΟΥΛΑ!!!!!!!!!
ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΟΥ!!!!!
ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ!!!!!!!!!!!

losangelinos είπε...

Τι να σας πώ ειδικά για την καλοκαιρινή ζωγραφιά! ΞΕχωρίζει! Απίστευτα πρωτότυπη, διασκεδαστική και ρεαλιστική! Αξίζει να το προσπαθήσω αλλά δεν έχω κανένα μικρό παιδί διαθέσιμο για πειραματισμούς. Ε τότε θα ψήσω τον σύντροφο μου! χαχα

Fanypap είπε...

Ρένα μου καλές βουτιές!!!! :) Καλό καλοκαίρι!!! Φιλάκια - Φανή

Αγαπητή μου Αγγελική χαίρομαι πού σου άρεσε η παραλία μου!!!! Και μένα μου αρέσουν τα έργα σου!! Και φυσικά να προσπαθήσεις με τον σύντροφό σου να φτιάξεις την παραλία μου, άλλωστε δεν παίζει ρόλο καθόλου η ηλικία, γιατί όλοοοοι μένουμε πάντα παιδιά στην ψυχή!!!!!! Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει τέλειο, και θέλω να δω το αποτέλεσμα!!!!! Φιλάκια - Φανή.

apinkdreamer είπε...

καλημερουδια και καλο μηνα φανη μου! τι υπεροχη τεχνικη! πες μας μερικα πραγματα γι αυτο! ειναι κολαζ; θα ηθελα κι εγω να το κανω με τους μαθητες μου!!!

Fanypap είπε...

Aγαπητή μου Μαγισσούλα της Ρόδου, (αγαπημένο μου νησί, έχω μια φίλη που έχει studios στην Kοσκινού, τέλεια!) κατ' αρχάς θέλω να πάρω μέρος κι εγώ για το δωράκι σου - give away γιατί έχω την ίδια τρέλλλλλα με σένα... :)

Τώρα το έργο είναι ασαμπλάζ, δηλ. κολάζ με πολλά διαφορετικά και ανάγλυφα στοιχεία, (ό,τι βρεις δηλαδή!) κολλημένα με κόλλα ατλακολ. Πρώτα απλώνεις την κόλλα... στο μισό χαρτόνι, εκεί που θέλεις να γίνει αμμουδιά...ρίχνεις άμμο από πάνω, κολλάς και μερικές πέτρες, και το τινάζεις την άλλη μέρα. Μένουν αυτά που κόλλησαν και τα υπόλοιπα δεν τα χρειαζόμαστε. Στο υπόλοιπο που θά κανεις θάλασσα θα στοκάρεις (με στόκο σε μορφή γιαουρτιού), μερικά κύμματα, που μετά θα βάψεις όταν στεγνώσουν και θα αφήσεις μόνο τις ανάγλυφες άκρες τους λευκές για αφρούς...

Μετά από αυτή την προετοιμασία, κατασκευάζεις με ότι υλικό θέλεις ανθρωπάκια, τσαντούλες κτλ, και τα κολάς, πάλι με ατλακολ. Το δικό μου, δεν βγήκε καλά στην φωτό, γιατί είναι πολύ ανάγλυφο στην πραγματικότητα... να φανταστείς ότι φτιάξαμε ακόμα και τις σαγιονάρες... ολόκληρους τους ανθρώπους, που στην φωτό δεν φαίνονται... η μια κυρία κρατάει περιοδικό με πολλές σελίδες... και είναι σαν το κοιτάς από ψηλά, απο αεροπλάνο ή αλεξίπτωτο...

Για τα σώματα χρησιμοποίήσα γκοφρέ χαρτί, για τα καπέλα και ομπρέλες βελουτέ χαρτί, ακόμα και ύφασμα για τις πετσέτες... Κρίμα που δεν έβγαλα φωτογραφίες κατά την διάρκεια που το φτιάχναμε να το περιέργραφα εδώ αναλυτικά.. άλλη φορά θα ξέρω!!


Καλή επιτυχία λοιπόν και θέλω να δω οποσδήποτε το αποτέλεσμα αν το φτιάξετε τελικά!! με τρέλλλλλλλλλλλα!!!! :) φιλάκια Φανή.

apinkdreamer είπε...

σε ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες!!!

Fanypap είπε...

Τίποτα καλή μου!! Άλλη φορά θα φροντίζω να βγάζω και φωτογραφίες να τα εξηγώ πιο αναλυτικά αν γίνεται εξαρχής!! Φιλάκια πολλά!! :)

Marie-Anne είπε...

Φανή μου, καλώς σε βρήκα !!! Υπέροχο το blog σου! Μιά τέτοια δασκάλα να είχα κι εγώ όταν ήμουν μικρή... φαντάζομαι πόσο σε αγαπούν τα μαθητούδια σου! Σιγά-σιγά θα δώ όλες σου τις αναρτήσεις, αλλά μπορώ ήδη να σου πώ ότι έχω γοητευθεί από τις ακουαρέλλες σου.

Fanypap είπε...

Marie-Anne σ'ευχαριστώ πολύ!!!!φιλάκια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...