Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Φτιάχνουμε σκυλάκι origami με μωρό - δημιουργική ενασχόληση για τα παιδιά σε περίοδο Lockdown (tutorial)!

Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου αγαπημένες -οι!

Εύχομαι να είσαστε όλοι καλά και να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη περίοδος της ζωής μας με το κωρονοϊό και τον εγκλεισμό μας!! Προσέχουμε, τηρούμε τους κανόνες και προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να περνάμε ευχάριστα και δημιουργικά τις μοναχικές μας ώρες.


Για αυτό σας προτείνω, τώρα με το νέο Lockdown και τα σχολεία και νηπιαγωγεία κλειστά, να φτιάξετε με τα παιδάκια σας ή με τα εγγονάκια σας ένα εύκολο origami σκυλάκι, για να περάσετε ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα σας. Αρέσει πολύ στα παιδιά και είναι πανέμορφο!!


1. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:


- 3 χαρτιά Α4 (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαρτόνι)
- Μαρκαδόροι
- Κολλητική ταινία ή συρραπτικό
- Ψαλιδάκι

2. Διπλώνουμε το χαρτί σε τρίγωνο, για να κάνουμε το παραλληλόγραμμο χαρτί, τετράγωνο. Το ίδιο κάνουμε και στα δύο χαρτιά Α4.

 και κοβουμε όσο περισσεύει..

3. Έχουμε τώρα δύο τετράγωνα χαρτιά διπλωμένα σε τρίγωνα:

4. Διπλώνουμε τις μυτερές άκρες του ενός τριγώνου, όπως βλέπετε στην φωτό, για να σχηματιστούν τα αυτιά στο κεφάλι του σκύλου.


5. Διπλώνουμε και τη μία μυτερή άκρη του άλλου τριγώνου, όπως βλέπετε στη φωτό, για να σχηματιστεί η ουρά του σκύλου:

6.Τώρα έχουμε τα δύο κομμάτια που θα ενωθούν για να γίνει το σκυλάκι.

7. Τα κολλάμε με κολλητική ταινία, ή με συρραπτικό, διπλώνοντας την επάνω γωνία του σώματος προς τα μέσα. Θα το δείτε ενωμένο, στην φωτό κάτω, την μπροστινή πλευρά:

και στην κάτω φωτό θα δείτε την πίσω πλευρά. Προσέξτε πως φαίνεται η ένωση στο λαιμό από πίσω, που επίσης κολλάμε με κολλητική ταινία και εκεί... Επίσης κολλάμε με κολλητική ταινία ή με συρραπτικό και την ουρά εκεί που δείχνω με το βελάκι.

8. Το ίδιο κάνουμε και για το μικρό σκυλάκι, με το παραλληλόγραμμο που μας περίσσεψε όταν τετραγωνίσαμε το Α4 χαρτί. Διπλώνοντας τις δύο άκρες του παραλληλόγραμμου χαρτιού και κόβοντας αυτά με ψαλιδάκι:

Έχουμε τα δύο μικρά τρίγωνα που χρειαζόμαστε για το μικρό σκυλάκι. 

9. Ακολουθούμε όλα τα βήματα πάλι, από το βήμα 3 έως το 7, και έχουμε και το μικρό σκυλάκι έτοιμο...

Κάτω στη φωτό βλέπετε και τα δύο σκυλάκια που έχουμε ήδη έτοιμα:

10. Από το άλλο παραλληλόγραμμο χαρτί που περίσσεψε, θα φτιάξουμε τα δύο φιογκάκια για το κεφάλι και το λαιμό κάθε σκύλου. Διπλώνουμε το χαρτί από τις δύο άκρες του προς το κέντρο του και κόβουμε στη μέση. 

11. Έχουμε δύο τετράγωνα χαρτάκια, διπλά. Ζωγραφίζουμε τα δύο φιογκάκια, ένα μεγάλο και ένα μικρό, στα διπλωμένα χαρτιά και τα κόβουμε γύρω γύρω.

Έτσι έχουμε δύο μεγάλα και δύο μικρά φιογκάκια. Τα βάφουμε όπως μας αρέσει σε πολλά χρώματα.

12. Εδώ βλέπετε με ποιο τρόπο ζωγραφίζουμε τα σκυλάκια και κολλάμε στο τέλος και τα ζωγραφισμένα φιογκάκια στο λαιμό και στο κεφάλι, με συρραπτικό ή με κολλητική ταινία. Όποιος θέλει μπορεί να βάλει και άλλα  στολίδια στα σκυλάκια του, π.χ. φιογκάκια αληθινά, στρασάκια,  λουράκια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί!!



13. Τοποθετούμε το μικρό σκυλάκι, μέσα στην ουρά της μαμάς του, γι αυτόν τον λόγο την κολλήσαμε από πίσω, για να σχηματιστεί κάτι σαν τσέπη και να μπαίνει μέσα το μικρό σκυλάκι. 'Ετσι το έχει αγκαλίτσα η μαμά του, όταν θέλουμε να κοιμηθεί !!


Δεν είναι πανέμορφο??!!! Ένα υπέροχο παιχνίδι και στολίδι για το δωμάτιο του παιδιού σας, με διπλή αξία!!! Γιατί θα είναι φτιαγμένο με τη βοήθεια του παιδιού, και με πολλή αγάπη, διασκέδαση και την χαρά της δημιουργίας!!

Αν σας άρεσε αυτή η κατασκευή σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά και στο: tutorial για να φτιάξετε ένα εύκολο σπιτάκι origami με τα παιδιά σας!

Και τέλος κλείνοντας με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πλέον μπορείτε να βρείτε μερικά από τα έργα ζωγραφικής μου στο νέο μου ηλεκτρονικό κατάστημα στο redbubble!

Για όσους και όσες έχουν αρχίσει να σκέφτονται ιδέες για γιορτινά δωράκια για αυτούς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα! 🎄🎅🌟⛄

Μοναδικά σχέδια Handmade by Fanypap σε είδη σπιτιού, γραφείου, ρουχισμού και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε! 🎁🎁🎁👪 

Ρίξτε μια ματιά κάνοντας κλικ στις εικόνες/ συνδέσμους παρακάτω!

 

Θα χαρώ να μου δείξετε και να θαυμάσω και τα δικά σας σκυλάκια!!! Είμαι σίγουρη ότι οι μικροί μας φίλοι αφού τα κατασκευάσουν θα παίζουν για πολύ καιρό με τα σκυλάκια τους, ό,τι πρέπει για τη περίοδο της καραντίνας! Καλή διασκέδαση και καλή σας επιτυχία!!

 

4 σχόλια:

Σοφία Τσιμάρη είπε...

υπεροχαααααααα
καλα να περνατε πανταααααααααα
αρχιστε κ κανα χριστουγεννιατικοοοοοοο

Fanypap είπε...

Σοφία Τσιμάρη Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου!! σύντομα θα δεις "Χωριό με έλατα" φωτιστικό και στολίδι Χριστουγέννων στην επόμενη ανάρτησή μου!! φιλάκια και καλές δημιουργίες κούκλα μου!! <3

MYSTELIOS είπε...

Οι δημιουργίες σου είναι φανταστικές και χαίρομαι πραγματικά που ανακαλύπτω ακόμη ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον ιστολόγιο. Εύχομαι καλές γιορτές και καλή συνέχεια !!!

Fanypap είπε...

MYSTELIOS, φίλε μου, ευχαριστώ πολύ!!Καλό καλοκαίρι και σε εσένα! Πάω να επισκεφτώ και στο δικό σου μπλογκ, για να γνωρίσω τα ενδιαφέροντά σου!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...